Δράσεις

Συμμετοχή του ΕΕΔΕΓΕ στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Ντουμπάι

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) συμμετείχε, ως International Partner, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (Global Summit of Women) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Μαΐου στο Ντουμπάι με συμμετοχές προσωπικοτήτων τόσο από τον επιχειρηματικό, όσο και από τον πολιτικό κόσμο, καθώς και διαμορφωτών γνώμης.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας, κυρία Καλλιόπη Τζήκα, η κυρία Αγγελική Κωνσταντινίδη, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πρέβεζας, η κυρία Λεμονιά Καραναστάση, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, και η κυρία Βαρβάρα Μαυροφρύδη, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, καθώς και επιχειρηματίες-μέλη των επιμελητηρίων της χώρας.

 

Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες με εκπροσώπους άλλων επιμελητηρίων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξωστρέφεια του ελληνικού γυναικείου επιχειρείν, και διευρύνοντας σημαντικά το δίκτυο επαφών του ΕΕΔΕΓΕ.
 
Η κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, αναφερόμενη στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών, στο Ντουμπάι, δήλωσε: «Το ΕΕΔΕΓΕ ανταποκρίνεται με συνέπεια στον ρόλο του που είναι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Η εξωστρέφεια και η διεθνής δικτύωση με αντίστοιχους φορείς αποτελεί συστατικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Ο στόχος της ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας μας ενώνει, μας φέρνει κοντά για να συζητήσουμε καλές πρακτικές, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού. Ως International Partner του Global Summit of Women, συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, όχι μόνο για να μοιραστούμε το όραμά μας για τη γυναίκα επιχειρηματία, αλλά και να διερευνήσουμε πώς μπορούμε από κοινού να αξιοποιήσουμε διεθνώς ευκαιρίες με θετικό αποτύπωμα».