Δράσεις

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία του ΕΒΕΑ

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξελέγη η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου.

Η κα Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, η οποία διαδέχθηκε στην προεδρία του Επιμελητηρίου τον κ. Γιάννη Μπρατάκο, στην ομιλία της προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, λίγο μετά την εκλογή της, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αποτελεί τιμή να εκλεγώ η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενός φορέα, που σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί τον στόχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου, θα είναι η έμπνευσή μου, ενώ, το πάθος και η ακάματη επιμονή του απελθόντα Προέδρου μας, Γιάννη Μπρατάκου, να ενισχύσει το ρόλο και το κύρος του ΕΒΕΑ, θα είναι ο οδηγός μου.

Βασικός κορμός της προσπάθειάς μου ως νέα Πρoέδρου του ΕΒΕΑ, του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, είναι η σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει στα μέλη του. Στόχος, επίσης, είναι να περιληφθούν προτεραιότητες όπως οι νέες τεχνολογίες, η ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η προσαρμογή διεθνών τάσεων που επιτάσσουν την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους. Όλες και όλοι μαζί, με νέες ιδέες, με γνώση και κυρίως με πίστη στις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους, θα εργαστούμε για να κάνουμε το ΕΒΕΑ ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και καινοτόμο Επιμελητήριο».

 

11fce712 7918 9619 b849 b304e5e12668