Δράσεις

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της εκδήλωσης του ΕΕΔΕΓΕ και του Επιμελητηρίου Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με θέμα «Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που επιχειρούν», την οποία διοργάνωσε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία αναφέρθηκε στην ευκαιρία της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Οικονομική Επόπτρια στο Επιμελητήριο Σερρών, κα Ελένη Τσιαπάρα, η οποία αναφέρθηκε στις γυναίκες που τολμούν, εμπνέουν και διακρίνονται, η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κα Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία αναφέρθηκε στις γυναίκες που είναι πρωταγωνίστριες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, η Διοικήτρια της Δομής Αιτούντων Άσυλο Σερρών, κα Δήμητρα Παναγιωτάκη, η οποία αναφέρθηκε στις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο και ειδικότερα σε Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου, η  Πρόεδρος της Εταιρίας Τυρολέζα-Ορυζόμυλοι Μακεδονίας, κα Χρυσάνθη Ζαγκότση, η οποία αναφέρθηκε στην επιχείρηση που είναι γένους θηλυκού, η Πρόεδρος της Εταιρίας FLOS ABEEA, κα Σοφία Παπαναγιώτου, η οποία αναφέρθηκε στο μέλλον της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας ΟΡΙΖΩΝ, κα Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, η οποία αναφέρθηκε στη διαδοχή σε οικογενειακές επιχειρήσεις και στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε σχετικά: «Έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα για να αναδειχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα σε παράγοντα οικονομικής ώθησης για τη χώρα. Ωστόσο μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Σκεφτείτε ότι πριν από 50 χρόνια θα ήταν σχεδόν ουτοπικό για μια γυναίκα να διοικήσει τη δική της επιχείρηση. Κι όμως, σήμερα οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο από ποτέ να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, να οργανώσουν από το μηδέν μια επιχείρηση, να καινοτομήσουν, να πρωτοπορήσουν και να διακριθούν σε διάφορα επιχειρηματικά πεδία.

Τη στιγμή που ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακός, οι ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση και στην ψυχαγωγία δεν είναι για όλους ίδιες. Οι ανισότητες που παρατηρούνται πλήττουν κυρίως τις γυναίκες και αποτελούν την «ψηφιακή» συνέχεια προκαταλήψεων του παρελθόντος.

Ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ δεσμεύομαι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο, μέσω ειδικά διαμορφωμένων προγραμμάτων, με όλες μας τις δυνάμεις τις γυναίκες σε τρεις κεντρικούς άξονες δράσεων: τις δράσεις κατάρτισης και εκπαίδευσής τους σε ψηφιακές δεξιότητες, την ενδυνάμωσή τους για να κάνουν μια επιχειρηματική ιδέα πραγματικότητα, καθώς και την εξωστρέφειά τους.

Προς το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στο οποίο θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος μας είναι η ανάδειξη και η δικτύωση γυναικείων επιχειρήσεων, καθώς και η διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης των έμφυλων ανισοτήτων».