Άρθρα - Συνεντεύξεις

Συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΕΔΕΓΕστην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Επιχειρηματιών στη Βασιλεία Ελβετίας, 4-6/7/2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Γυναικών Επιχειρηματιών, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας. Στην Σύνοδο συμμετείχε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ως διεθνής εταίρος της

Συνόδου, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και τις Αντιπροέδρους κυρίες Καλλιόπη Τζήκα και Ελένη Τσιαπάρα.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ετησίως πάνω από 1.000 γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, είτε από τον επιχειρηματικό στίβο, είτε από την πολιτική σκηνή, που προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες. Διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο αναπτύσσουν θέματα της επικαιρότητας, ενημερώνοντας τις συμμετέχουσες για θέματα που απασχολούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Βασικό θέμα της φετινής Συνόδου ήταν ο επαναπροσδιορισμός της επιτυχίας των γυναικών. Στα πλαίσια των εργασιών της Συνόδου παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι νομοθετικές πρωτοβουλίεςκρατών και οργανισμών για την ισότητα των αμοιβών και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, η πρόσβαση γυναικών σε ηγετικές θέσεις, οι προοπτικές απασχόλησης στο μέλλον, καθώς και θέματα τεχνητής νοημοσύνης και εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις.

Εκτός από την ενημέρωση και εκπαίδευση που παρέχει η Σύνοδος Κορυφής, μεγάλης σημασίας είναι και η ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των παρισταμένων. Το ΕΕΔΕΓΕ ανέπτυξε εξαιρετικό networking με τις εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών, και ιδιαιτέρως με την Υπουργό Εργασίας της Γαλλίας MurielPenicaud, το μέλος του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας ThorsteinnViglundsson, τη Διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ισότητας Φύλων της Ελβετίας SylvieDurrer, τις CEOs των χρηματιστηρίων Ταϊλάνδης και Μεξικό, και εκπροσώπους τραπεζών, πολυεθνικών εταιρειών και NGOs.

11

12

13

Βίντεο από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Συνόδου θα είναι διαθέσιμα σε λίγες μέρες στην ιστοσελίδα https://globewomen.org/globalsummit/.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αννίτα Βορεάδου, email: avoreadou@ime.gr,T: 212 2543185,

K: 694 6124653

Γραμματεία Προέδρου: Ιωάννα Παπουτσή, email: ipapoutsi@ime.gr, T: 212 254 3187

Μαριτίνα Κάντζιου, email: mkantziou@ime.gr, T: 212 254 0515