Activities

Συμμετοχή στην εκδήλωση "Women in Business, Together to the next level" με τίτλο: "The Power of Women Leadership in a Changing World"

Χαιρετισμό στην εκδήλωση "Women in Business, Together to the next level" με τίτλο: "The Power of Women Leadership in a Changing World" απηύθηνε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου.

Στη διοργάνωση, η οποία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας, λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν περισσότερες από 200 διευθύνουσες Σύμβουλοι, Γενικές Διευθύντριες και Managers (Στελέχη και Επιχειρηματίες) της Ελληνικής αγοράς.

Στον χαιρετισμό της, η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου αναφέρθηκε στη δυναμική που θα αποκτήσει η κοινωνία, η οικονομία, ακόμη και η παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αν καταφέρουν να απελευθερωθούν οι ικανότητες και τα ταλέντα των γυναικών.

«Όλες εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, γνωρίζετε πολύ καλά τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσετε για να πετύχετε. Αν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, αυτή έχει σίγουρα μέσα συστατικά όπως το πάθος, η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η αφοσίωση και φυσικά η τύχη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο έλεγχος του επενδύσιμου πλούτου του κόσμου από τις γυναίκες αυξάνεται και εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 70 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με την Boston Consulting Group. Για τη δική μας αγορά, η τελευταία μελέτη της ICAP έδειξε ότι οι εταιρείες με επικεφαλής γυναίκες εμφανίζουν αρκετά καλύτερες επιδόσεις στους δείκτες κερδοφορίας, αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων και ρευστότητας σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων» πρόσθεσε.