Δράσεις

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η Εσπερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λαρίσης, με τη συμμετοχή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.
Θέμα της ημερίδας: τα Επιμελητήρια και η Πολιτεία στηρίζουν

την επιχειρηματικότητα της Γυναίκας.

Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο Νομό και τη δίψα των νέων ανθρώπων για πληροφόρηση γύρω από τα επιδοτούμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας που προκηρύχτηκαν πρόσφατα.

Την εσπερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καλαραριώτου.Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λαρίσης στο Δίκτυο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Καλλιόπη Τζίκα, αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα της γυναίκας στη πατρίδα μας και έδωσε στοιχεία από τις μελέτες και έρευνες που το Δίκτυο υλοποιεί, πληροφόρησε για τις δράσεις των Επιμελητηρίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ολοκλήρωσε την ομιλία της με το τι ζητάμε εμείς οι εργαζόμενες γυναίκες και επιχειρηματίες από την πολιτεία, για να σταθούμε στην αγορά εργασίας, να αποδώσουμε και να συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου, έδωσε μια ευρύτερη διάσταση για την επιχειρηματικότητα της γυναίκας στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στον αγώνα της Επιτρόπου Reading και της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδης Κράτσα για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και πληροφόρησε για τα νέα δεδομένα και τις ποσοστώσεις που τελικά επεβλήθησαν στις μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες προκειμένου να προωθήσουν γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε η κ. Οικονομάκου, είναι η αύξηση της γυναικείας παρουσίας σε υψηλές θέσεις μέχρι το 2020. Ολοκληρώνοντας η κ. Οικονομάκου τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα πρέπει να ξεκινάει από την παιδεία και την οικογένεια, για το λόγο αυτό το Δίκτυο κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας για την ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των νέων προγραμμάτων επιδότησης των Επιχειρήσεων: η ενίσχυση των Μ.Μ.Ε που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου & Υπηρεσιών και η ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, από εκπροσώπους της ΑΕΔΕΠ.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών.
Το Δίκτυο εκπροσώπησαν εκτός της Προέδρου, κ. Οικονομάκου, οι Αντιπρόεδροι κ. κ. Λεμονιά Καραναστάση, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, Αγγελική Κωνσταντινίδη, εκπρόσωπος το Επιμελητηρίου Πρεβέζης και η κ. Τούλα Πετρακοπούλου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

close