Δράσεις

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εσπερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας, με τη συμμετοχή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
Θέμα της Εσπερίδας:

«Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, προώθηση – διεύρυνση των εξαγωγών, τουριστική ανάπτυξη»

Την εσπερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης και η κ. Σοφία Οικονομάκου, η οποία ανέπτυξε τους στόχους του Δικτύου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις του, καθώς και στον προγραμματισμό για το τρέχον έτος. Η κ. Οικονομάκου αναφέρθηκε επίσης στη γυναίκα εξαγωγέα και τη γυναίκα που οι δραστηριότητές της σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία.

Είναι μεγάλη η συμβολή της και σημαντική η συμμετοχή της και στις δύο δραστηριότητες στις οποίες λειτουργεί συντονισμένα, με δυναμισμό, αυξημένη επαγγελματική συνείδηση και εργατικότητα. Η γυναίκα, όπως είπε η κ. Οικονομάκου, αντιμετωπίζει την κρίση με καρτερία και αποφασιστικότητα και αγωνίζεται με αυταπάρνηση για την επιβίωση της οικογενείας της, για την ανατροπή της παρούσης οικονομικής κατάστασης, για καλλίτερες μέρες.

Εισηγητές της Εσπερίδας ήταν οι κκ Μένος Αγγελάκης, Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕ, Χαρίλαος Καλπίδης εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης, εκπρόσωπος της ΕΕΔΕ και Γιώργος Θερίου, καθηγητής των ΤΕΙ Καβάλας.

Ο κ. Μένος Αγγελάκης ανέπτυξε την πολιτική εξωστρέφειας της κυβέρνησης αλλά και του Φορέα του και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάπτυξη και προώθηση των εξαγωγών, οι οποίες φαίνεται ότι είναι σε ανοδική πορεία και τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Χαρίλαος Καλπίδης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προώθηση του Τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να έχει μεγάλη αύξηση τη προσεχή τουριστική περίοδο.

Ο κ. Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης, ανέλυσε τα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, έδωσε πληροφορίες, όσον αφορά τη συγκρότηση των φακέλων και τη συμμετοχή νέων επιχειρηματιών σε αυτά και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τις επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μονάδων και επιχειρηματικών δράσεων, μέσα από την σπουδαία αυτή επένδυση του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ομιλία του κ. Γιώργου Θερίου, ο οποίος επικεντρώθηκε στη Δημιουργική Επιχειρηματικότητα και παρουσίασε καλές πρακτικές, εφαρμοσμένες από επιτυχημένους επιχειρηματίες, εστιάζοντας στις δυνατότητες επιτυχίας που δίνει η καινοτομία, η δικτύωση, η επιμονή και η υπομονή στο χώρο του επιχειρείν.

Αρχιτέκτονας της εσπερίδας η κ. Ειρήνη Κουρτίδου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Δίκτυο. Η κ. Κουρτίδου δεν οργάνωσε μόνον την Εσπερίδα, αλλά και τη Γενική Συνέλευση του Δικτύου, η οποία προηγήθηκε της Εσπερίδας. Το Επιμελητήριο Καβάλας και η κ. Κουρτίδου προσέφεραν εξαιρετική φιλοξενία στις εκπροσώπους των Επιμελητηρίων που επισκέφτηκαν την Καβάλα. Τις ξενάγησε στα αξιοθέατα της Καβάλας και στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής και τους έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουν την περίφημη Μακεδονική Κουζίνα. Συμπαραστάτης της κ. Κουρτίδου στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Καβάλας, η κ. Σούζη Μαυρομάτη, Διευθύντρια του Επιμελητηρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο τύπος, το τοπικό κανάλι center της Ανατολικής Μακεδονίας και η ΕΡΤ 3, για τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Καβάλας.
Το Δίκτυο εκπροσώπησαν στην εσπερίδα, εκτός της Προέδρου, κ. Σ. Οικονομάκου, οι κκ Κωνσταντίνα Μαρκάκη, εκπρόσωπος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνα Καλαφάτη εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ, Βασιλική Λιάγκη εκπρόσωπος του ΕΕΠ, Πόλυ Αλεξιάδου εκπρόσωπος του ΒΕΘ, Αγγελική Κωνσταντινίδου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, Μαρία Παπαβασιλείου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ανθούλα Λανάρα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Βάγια Λιούλια, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κοζάνης και Καλλιόπη Τζίκα εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λαρίσης.