Δράσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2-6-2008

Ανώτατο Συμβούλιο Γυναικών οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την προώθηση των γυναικών της Ευρώπης σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική και την οικονομία. Το συμβούλιο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Κοινωνικών

Υποθέσεων και ίσων Ευκαιριών κ. Vladimir Spidla.

Γυναίκες από όλη την Ευρώπη, κάτοχοι υψηλών θέσεων, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 2 Ιουνίου για την δημιουργία του νέου Ευρωπαϊκού Δικτύου ισχυρών γυναικών. Την συνάντηση κορυφής άνοιξε ο Επίτροπος Vladimir Spidla, Επίτροπος Απασχόλησης και Ίσων Ευκαιριών και η κ. Zita Gurmai, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Συμμετείχαν επίσης, η Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Margot Wallstrom, δεύτερη τη τάξη μετά τον Πρόεδρο Μπαρόζο, και η Επίτροπος Οικονομικών, κ. Dalia Grybauskaite.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των 15 Ευρωπαϊκών Δικτύων κατέχει το Δίκτυο Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου, μέλος του οποίου είναι και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Η Πρόεδρός του, Σ. Οικονομάκου συμμετέχει ως ένα από τα 15 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η οργάνωση του νέου Φορέα είναι μία από τις δράσεις κλειδιά, που προβλέπονται από τον Χάρτη Πορείας (road map) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την ισότητα των δύο φύλων.

Οι Ευρωπαίες με την Επίτροπο Reading
Tο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πλήρη ανάπτυξη
Οι Ευρωπαίες με την Επίτροπο Reading
Tο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πλήρη ανάπτυξη
close