Δράσεις

Συμμετοχή του ΕΕΔΕΓΕ ως International Partner στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Επιχειρηματιών και Ηγετών στην Μπανγκόκ

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών συμμετείχε, ως International Partner, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (Global Summit of Women) που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες γυναίκες ηγέτες από όλο τον κόσμο, με προεδρεύουσες της εκδήλωσης την πρ. Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, Kobkarn Wattanavrangkul, και την Πρόεδρο του Global Summit of Women, Irene Natividad.

Στην Ταϊλάνδη παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας, κυρία Καλλιόπη Τζήκα, η κυρία Δέσποινα Καραμπέτσου, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας και η κυρία Αγγελική Κωνσταντινίδη, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Στο πλαίσιο της Συνόδου, είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες με παγκοσμίου βεληνεκούς προσωπικότητες, τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και με γυναίκες που αποτελούν opinion leaders, διευρύνοντας το δίκτυο επαφών του ΕΕΔΕΓΕ.

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, αναφερόμενη στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής της Ταϊλάνδης, δήλωσε: «Το ΕΕΔΕΓΕ συνεχίζει την πολυετή δέσμευσή του να στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, φιλοδοξεί να διευρύνει διεθνώς την εμβέλειά του, ερχόμενο σε επαφή με γυναίκες από όλο τον κόσμο. Η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν διακρατικό δεσμό μεταξύ των γυναικών. Έναν δεσμό που οφείλει να έχει οικουμενικό χαρακτήρα και να μην περιορίζεται στα στενά εθνικά όρια κάθε χώρας. Γι’ αυτό το λόγο, ως International Partner του Global Summit of Women, συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής με στόχο όχι μόνο να μοιραστούμε το κοινό όραμα για τη θέση της γυναίκας στο επιχειρείν, αλλά και να συζητήσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται στη μετά την πανδημία εποχή».

 

unnamed 5