Δράσεις

Απονομή των Hellenic Responsible Business Awards

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έβδομη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ, καθώς και υπό τη θεσμική και τιμητική υποστήριξη του ΕΕΔΕΓΕ και άλλων θεσμικών φορέων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος και η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η οποία διετέλεσε και Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου τόνισε πως: «Τα Hellenic Responsible Business Awards αποτελούν μια αφορμή ανάτασης για την πρόοδο που έχει επιτελέσει ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος έχοντας υποστεί περίπου τα πάνδεινα εδώ και μία γεμάτη δεκαετία. Οι πραγματικά κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να απομακρυνθούν σταδιακά από το ανελέητο κυνήγι του άμεσου κέρδους και να ασχοληθούν ξανά με την δημιουργία αξίας και να υιοθετήσουν μία ολιστική πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που να στοχεύει και στην αντιμετώπιση του τεράστιου κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος της ανισότητας».

 

unnamed 3