Άρθρα - Συνεντεύξεις

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

eedege02

Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Βούλα Αγιοστρατήτη, τίμησε τη γυναίκα επιχειρηματία αφιερώνοντάς της την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Επιμελητηρίου της, η οποία πραγματοποιήθηκε στον

ανακαινισμένο χώρο παλιού εργοστασίου της Χαλκίδας, που στεγάζει το Διαχρονικό μουσείο Αρεθούσα πλέον, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της Χαλκίδας.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Οι Χαλκιδείς τίμησαν τη γυναίκα Πρόεδρο και τη γυναίκα επιχειρηματία με την παρουσία τους και τον ενθουσιασμό τους. Παραβρέθηκαν επίσημοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας. Την εσπερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, η οποία στη συνέχεια τίμησε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο δίνοντας το λόγο στην Πρόεδρο κ. Σοφία Οικονομάκου.

Η κ. Οικονομάκου ξεκίνησε την ομιλία της με συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που της έδινε το γεγονός ότι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, όπως η κ. Αγιοστρατήτη έσπασε την περίφημη γυάλινη οροφή και κατέλαβε το ύπατο αξίωμα της επιμελητηριακής κοινότητας, όπως είναι η Προεδρία ενός Επιμελητηρίου.
Η κ. Οικονομάκου παρουσίασε το Δίκτυο, την πορεία του, τις δράσεις του και τους στόχους του.

Οι εισηγήσεις που ακολούθησαν ήταν χρηστικές και έτυχαν του ενδιαφέροντος και της αποδοχής των παρισταμένων. Συγκεκριμένα, αφορούσαν την
οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων επιδότησης, την προσωπική ανάπτυξη των επιχειρηματιών με την βοήθεια πιστοποιημένων εκπαιδευτών, νομικές συμβουλές, κα.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση επιτυχημένων επιχειρήσεων της Ευβοίας που διοικούνται από γυναίκες. Μια σειρά από καλοστημένα video παρουσίασαν τις εταιρείες και τις κυρίες που ηγήθηκαν των επιτυχιών τους. Η Πρόεδρος τίμησε της γυναίκες αυτές, τις επιχειρηματίες της Ευβοίας και τις βράβευσε για την προσπάθειά τους, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο Νομό τους, αλλά και για την οικονομική συμβολή τους στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.